staffedoggblogg

Alla inlägg under augusti 2014

Av Sofie Pettersson - 23 augusti 2014 15:00

Imorse när jag var ute på morgonpromenad i skogen  hände något som jag tycker sker lite för ofta. En lös hund springer fram till mina hundar.

Det är ingen fara med Leia, men Wilson gillar inte att bli påsprungen av främlingar.  Det spelar ingen roll att hunden var snäll, han blir så stressad så han tänker inte i de banorna.

Det gick bra iallafall. Jag och kvinnan med den lösa hunden stod kvar och pratade en stund, jag tror det är bäst för Wille. Då kan han sitta och lugna ner sig och så slutar incidenten lite positivt iallafall.

Det är synd, för varje gång som det händer så blir det ett bakslag i våran träning. Vi tränar ju jättemycket på att vara runt en massa hundar och är med på hundträffar osv. Wilson har ju gjort stora framsteg, men att lösa okända hundar springer fram till honom kommer han aldrig tycka är kul.

Synd att folk inte har bättre koll. Koppla era olydiga hundar! Även om eran hund är snäll så kan det förstöra mycket för någon annan... Jag vet inte hur många gånger jag har hört: " oj han har aldrig gjort så där förut" ! Nä, nä det betyder snarare: "oops he did it again" !

 

Imorgon är det äntligen dax för aglitykurs  igen! Vi vilar oss i form idag, så det blir bara promenader.

Tränade igår på klubben. Mest agility, men också lite lydnad. Balansträning också. Allt gick bra.

 

Wilson tränar balans på skogspromenaden:

   

En FÖR lång promenad med en FÖR hungrig matte. Då blev det till att svänga in på statoil och köpa en korv. Vem vill smaka?

 

Av Sofie Pettersson - 22 augusti 2014 18:36

Äntligen är det fredag igen! Det betyder mera tid!

Sitter och vilar upp mig en stund efter middagen. Tänker åka till klubben och träna. Skönt när man inte har någon tid att passa...

 

Idag hoppas jag att det är ledigt på agilitybanan. Wilson behöver göra av med lite energi, och dessutom måste jag träna på slalom. Poletten har inte trillat ner där än... Måste åka och införskaffa några pinnar så jag kan träna hemma på baksidan. Tänkte åka till Granngården och köpa stängselpinnar, men jag har inte haft tid än.

På söndag är det dags för kurs igen. Kul!

 

Jag  ska också fortsätta träna på rallylydnaden idag, och lite stadga-övningar har jag tänkt mig. Det behövs nu igen! Så fort man tränar mycket på en sak så glöms en annan bort! Det är mycket att underhålla med de här djuren! Man blir lixom aldrig färdig, det börjar bara om!

 

I helgen är det både "Hundar utan hem-dagen" och "Solvalla expo". Jag vill gå på båda, men jag hinner inte gå på någon. =(

Det är synd. Man har för mycket roligt att göra! Det är i och för sig bra...

 

Lite bilder från eftermiddagens skogspromenix:

      

 

 

                                                  






                          

 

Av Sofie Pettersson - 21 augusti 2014 17:50

Rallymix är en ganska ny hundsport som ännu inte är så stor. Grundtanken är att det ska vara positivt, och man ska få ett bra sammarbete. Samtidigt är det lite gymnastik också. En blandning mellan lydnad, rallylydnad och agility kan man säga. Eller vardagslydnad i roligare form.

 

Jag har ju gått kurs med Leia och lärt mig skyltarna till rallymixens första klass som heter "träningsklass". Det är jättekul. Sedan har jag tävlat båda hundarna några gånger och det har gått bra.

Leia är uppflyttad till nästa klass som heter "startklass". Jag måste ju lära mig de skyltarna också! Den 31:a augusti börjar vi förhoppningsvis kurs steg 2.

Det är inte säkert att den blir av , men jag hoppas det. I oktober kommer en ny tävling i västerhaninge som jag har tänkt att anmäla mig till.

 

Rallymix är svårt, och redan i nästa klass tror jag det kommer ganska svåra skyltar som t.ex: buga!

Vi får se.... Undra då vad som kommer i klasserna efter det...

 

Hur som helst så brukar jag göra lite rallymix-grejer på promenaderna. Det blir lite roligare då. Snurrar och slalom t.ex

 

Idag har vi som vanligt gått morgonpromenad längs kanalen. Nu på eftermiddagen blev det en lång skogspromenad. Och ikväll tar jag med mig hundarna hem till min syrra och fikar och träffar en del av familjen. Sedan är den här dagen också slut. Skönt att det är fredag imorgon!

 

Vila lite efter promenaden:

 

 

Av Sofie Pettersson - 20 augusti 2014 21:05

Ikväll har jag och Susanne varit och tränat på öbk. Det var skott-träning först  vid 18.30 men den var inte jag med på eftersom Leia är skotträdd. Susanne var med och tränade med sin rottis Axa. Jag åkte dit när de var klara istället.När jag väntade så tränade jag lydnad. Det var mycket folk och hundar på klubben idag. Bra med mycket störningar!

Båda hundarna uppförde sig bra och tittade inte alls mycket på andra.

 

När Susanne var klar så fick vi låna de riktiga skyltarna till rallylydnaden. Vi gjorde tre banor som vi tränade på.

Hundarna blir nästan FÖR glada  av rallylydnaden. Som vanligt så glömde vi värma upp dem ordentligt... Får inte glömma bort det på tävlingen! Hunden måste vara med på noterna,annars kommer det inte gå bra alls!

Wilson blir så uppspelt så han klapprar med tänderna och fnyser. =)

Jag är nervös! Hur ska det gå?  Man kommer antagligen skämma ut sig totalt. Sist jag kollade var det minst 20 startande i våran klass. Tur att man har två hundar, då kanske det går bra med den ena iallafall...

 

Efter rallyn körde vi inkallning med störning. Det gick bra.
 Sedan var det dags att sluta träna för då hade vi hållt på i över en timme. Alla nöjda och glada!

  

Finaste Leia:

 

Av Sofie Pettersson - 20 augusti 2014 06:30

Både Leia och Wilson kommer ju ifrån "Hundar utan hem", en organisation som omplacerar hundar i sverige.

Då och då skickar vi en hälsning dit för att berätta hur hundarna mår, bifogar några bider osv. Det gjorde jag här om dagen, sedan mailade de mig och frågade om de fick publicera hälsningen på facebook-sidan.

På bara ett par dagar har min hälsning+bilder fått över 400 likes och massa fina kommetarer. Man blir ju jätteglad och lite rörd också! Kul att det finns så många som gillar vad man gör.

Det är bra att det finns sådana organisationer tycker jag.


Ikväll blir det lydnadsträning för hela slanten! Varit lite lat i två dagar så nu är det bara att köra på!

Om det är ledigt på agilitybanan ska jag passa på att träna lite slalom också. Jag tycker det är bra att avsluta lydnadsträningen med att ta lite agility om det går. Då blir hundarna glada och det blir ett positivt avslut!


Av Sofie Pettersson - 18 augusti 2014 18:12

Man får passa på att njuta av solen så länge det varar. Vi bor i sverige, man vet aldrig när det blir sol igen....

Men jag måste säga att den här sommaren har verkligen varit toppen! Många härliga dagar att tänka på när det blir mörkt och kallt.

   

Av Sofie Pettersson - 17 augusti 2014 18:31

Nu är jag och Wilson nyss hemkomna från första gången på våran steg-2 kurs i agility hos Eva Sognevik i frösunda. Wille uppförde sig som ett litet ljus idag. Jättelugn! Fast inte när vi kör banorna, då är han taggad till tusen!

 

Idag var det bara banor. Vi lärde oss "framförbyten" idag. Det är det lättaste bytet. Man visar ju alltid vägen för hunden med ena handen,men när man byter så byter man ju sida och visar då med andra handen. I "framförbyte" så möter man hunden när den t.ex kommer ut från en tunnel. Man möter alltså hunden vänd mot hunden och "drar" sedan med sig hunden med andra handen.

I bytet kan man för att hjälpa hunden hålla ihop händerna framför hunden först, och sedan byta hand. Då kan det uppfattas bättre att den ska följa andra handen.

 

Hade jag kunnat det här med byten när vi tävlade hade det antagligen gått ännu bättre.

Det gick iallafall bra med bytena. Wille fattar bra, och han bjuder på hindren vilket är jätteroligt.

Nu ska han bara lära sig att lyssna ännu bättre!

Han har verkligen potential att bli riktigt bra.

 

Förut har jag inte tänkt på hur jag visar hundarna vägen med kroppen när vi kör agility, men det börjar jag tänka på nu. Framöver blir vi nog bättre.

 

Senare ikväll ska Leia få lite egentid. Tänkte träna lite tricks och sånt som hon tycker är kul. Vi ska gå en promenad också, bara hon och jag utan lillebrorsan. Det blir mysigt!

  

Av Sofie Pettersson - 16 augusti 2014 19:07

Idag har vi haft en vilodag. Skogspromenad på morgonen,och sedan bad på eftermiddagen. Jag har varit i stallet också.

Ingen träning idag, det blir det tillräckligt av imorgon. Jag och Wilson börjar på agility steg-2 imorgon. Det ska bli jättekul såklart!

 

Leia har gått och blivit skendräktig nu på äldre dagar... Inget som är jobbigt med det, men hon blir lite knasig då. Mycket piggare nu iallafall än vad hon har varit på hela semestern. Kul att det är någon som tycker det är bra när jag börjar jobba....

Om Leia fick välja skulle vi mest ligga på soffan och vila på dagarna. =) Hon tycker vi motionerar för mycket ibland.

Men doktorn har ju faktiskt sagt att motion är bara bra för hjärtat!

Skämt och sido,  Leia är en mycket lugn hund, men det är ju faktiskt under den förutsättning att hon får den motion och träning som hon behöver. Annars skulle det vara annorlunda..

 

 

Lite foton från idag:

     

 

 

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards