staffedoggblogg

Alla inlägg under augusti 2014

Av Sofie Pettersson - 15 augusti 2014 06:10

Godmorgon! Då har man snart  klarat av den första arbetsveckan!

Blev väckt 04.30 av Wille som tydligen åt något olämpligt igår och behövde ut. Inte roligt eftersom jag redan är jättetrött!

Försökte ignorera hunden och låtsas som ingenting men det gick inte. Man blir irriterad.  Det är inte direkt första gången. Det är som att ha småbarn!

 

Blev då en lite längre promenix längs kanalen imorse. Leia är morgontrött och Wille är superpigg!

Härligt med fredag!

Då har man äntligen lite mera tid. Det känns som jag inte hunnit med djuren ordentligt i veckan när jag jobbat. Men så känns det i och för sig alltid.

 

Ikväll blir det nog träning på klubben och en springtur efter det. Vi får se!

 

Leia och Wilson på morgonpromenaden längs kanalen:

 

Av Sofie Pettersson - 14 augusti 2014 06:23

Igår kväll åkte jag och Susanne med rottisen Axa och tränade på öbk.

Nu är det lite svalare ute så man får lite mer energi.

Det var ganska mycket hundar på klubben igår så vi fick mycket störningar vilket är bra. Både Wilson och Axa är ju ganska känsliga och vi har haft problem med att de stirrar så mycket på annat. Men hård träning ger resultat och vi båda var nöjda.

När man tränar med en kompis blir det automatiskt roligare och stämningen blir bättre.

 

Tränade mest på fritt följ igår och läggande under gång. Gick riktigt bra faktiskt. Måste träna inför rallylydnaden på ett bra läggande,för om hunden sätter sig först blir det "fel övning" vilket ger 10 minuspoäng! Om jag nu har fattat saken rätt...?

 

Efteråt sprang vi 3 kilometer i spåret. Alltså en bra kväll och en riktig genomkörare för både hundar och förare!

  

Ikväll är det sista gången på sommarcupen i agility på öbk, men jag kommer inte hinna vara med idag. Det blir för stressigt efter jobbet. Det är jag besviken på faktiskt! Det har varit bra tävlingar. Jag kommer garanterat vara med nästa år också, men då förhoppningsvis i agility och hoppklass!

Av Sofie Pettersson - 12 augusti 2014 21:10

Idag har vi inte gjort många knop. I morse blev det vanliga morgonrundan innan jobbet längs kanalen. På eftermiddagen åkte vi till domarudden och motionerade i spåret.

I och för sig så har vi väll ändå gått typ 6 kilometer idag,men det räknas som ganska lite här..

 

Det blev ingen träning alls idag. Vilodagar behövs ibland också.. Wille är fortfarande lite seg efter agilityn igår. Nu för tiden vet man iallafall att det går att få den hunden trött! Det trodde jag inte förut!

Hittade en passande liten filmsnutt som bevisar detta. Redan första dagen när vi hämtat hem honom  så märktes det att han blir inte trött i första laget!

Som Ceasar Milan skulle ha sagt: high energy level dog!

 

Wilson 10 veckor:


 

Av Sofie Pettersson - 12 augusti 2014 06:45

Jag och Wille har varit sista gången på steg-1 kursen i agility hos Eva i frösunda. Den här gången var det mera banträning.

Först började vi på stationer med olika hinder i kombinationer t.ex långhopp+platta tunneln. Sedan blev det banor. Såklart ganska lätta banor,men det är ju meningen att hundarna ska tycka det är superkul.

Eftersom jag har tränat lite agility sedan tidigare så fick jag ibland göra lite annorlunda än de andra. T.ex hoppa ett hinder,runda det och hoppa det igen. Eller hopp,svänga åt ett annat håll, ta en svängd tunnel,och sedan tillbaka och hoppa om samma hinder igen.

Eva är bra på att anpassa kurserna efter allas behov.

 

Wilson var jätte duktig förutom en sak... När vi hade vilat en stund,och jag precis har sagt att han uppför sig så bra så gjorde han en dum grej. Han markerade mot en annan hund. En terrierblandis (som dessutom har en känd matte).

Jag vet inte varför han gjorde det,om han var trött i huvudet och missförstog något, eller om han bara är stöddig helt enkelt.

Synd att man aldrig kan lita helt på den här hunden...

Det som var konstigt var att Wille och terriern har verkat gilla varandra hela tiden och dragits till varandra.

Det är synd,men jag gjorde ingen stor grej av det. Jag vet ju trots allt att det är just stressande saker som t.ex agility som triggar honom. Annars har han som sagt varit riktigt lugn och uppfört sig utmärkt. Ja det är bara att träna  vidare....

 

Som avslut körde vi en längre och ännu klurigare bana. Det gick jättebra! Han är duktig min hund!

 

Jag funderar att kanske gå samma steg-1 kurs sedan med Leia också bara för att det var så bra träning för vippen (gungbrädan).

Vi tränade på så många vinglande plankor och grejer. Det lägger en bra grund för vippen.

Leia blev ju skrämd av den som liten. Det skulle vara bra träning för henne som annars är så duktig på agility!

Av Sofie Pettersson - 11 augusti 2014 17:36

Då har man överlevt första arbetsdagen och det gick ju bra. Nu är man igång igen.

Fick släpa upp djuren imorse vid 5. De trodde att jag skojade. Det tar väll ett par dagar sedan är man inne i rutinerna.

 

Snart är det dags igen för min och Wilsons agilitykurs i frösunda. Kul som vanligt!

Idag hoppas jag man ska få lära sig hur man gör några byten. Det finns ju olika sätt att göra på, och jag har lixom aldrig funderat över detta. Framförbyte,blindbyte,jakobyte osv. Det vill jag lära mig!

Annars kan Wille alla hinder tycker jag. Det är bara slalomet som behöver tränas på. Men det är ju inget som man kan efter ett par veckor utan det behöver ju nötas länge...

 

Wille vilar upp sig inför kvällens kurs:

 

 

 

 

Av Sofie Pettersson - 10 augusti 2014 11:19

Usch idag är det min sista semesterdag. Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Jag undrar hur jag ska hinna med allt nu när jag börjar jobba. Jag behöver inte jobba, jag har nog att göra på dagarna ändå!

Hundarna och Bonne(hästen) fyller lätt upp ett halvtidsjobb iallafall. Sen finns det ju andra saker man kan göra också...

Jag ser inte direkt fram emot att gå upp kvart över fem heller!   

 

Som tur är finns det en rolig grej imorgon: agilitykurs! Det ska bli jättekul som vanligt! Det är sista gången på steg ett-kursen,men jag ska gå steg två också.

 

Igår anmälde jag mig och betalade första rallytävlingen. Får ont i magen bara jag tänker på det! Den 7:e septenber är det dax.

Går det lika bra på tävling som på träning så är det ju inga problem,men som bekant är ju inte nervositet+djur någon bra kombo!

Av Sofie Pettersson - 9 augusti 2014 16:08

Det är jättevarmt idag så det har varit lugnt. En långpromenad imorse,sedan åkte jag till stallet så då fick hundarna vila ordentligt.En kort sväng nu,och sedan får det bli en långis igen ikväll när det är svalare ute.

 

Lägger upp en film på Leia som stänger lådor och dörrar i köket. Vi har inte tränat det  på evigheter,men det hade hon inte glömt hur man gör!

Det var ganska lätt att lära in med hjälp av klicker. Lärde henne släcka/tända lampor också men det lade jag ner pga. att hon blev så ivrig och krafsade för hårt på knapparna. Kom gärna med tips på andra hjälpsamma saker man kan lära hunden! Leia är 7 år men älskar att lära sig nya konster!

 

Leia min servicehund:

 


 

Av Sofie Pettersson - 8 augusti 2014 20:48

Idag har varit en ganska lugn dag med skogspromenad och en runda längs kanalen. Det är verkligen fint där,men man bor så nära så man är för van..

 

Nu på kvällen åkte jag iväg till öbk för lite träning. Jag glömde bort att det ska vara tävlingar i helgen så det gick inte alls att träna för det var full fart med gräsklippning och banbygge. Istället tog jag en promenad till en gräsplan som ligger längre bort.

 

Idag tränade vi uteslutande på rallylydnad,och så fotgående då förstås. Jag tränar extra mycket på den här skylten när hunden ska sitta framför en,sedan ska man backa ett  steg-sitt,två steg-sitt,och tre steg-sitt. Det är fasen den svåraste skylten på hela rallyn. Jag fattar inte varför jag har sådana problem med den! Jag tar fel steg,för korta steg,vinglar bakåt osv. Irriterande. Men nu tycker jag iallafall att det går lite bättre.Skam den som ger sig!

 

Andra saker som jag får träna extra på är skyltarna när man ska svänga 270,och 360 grader. Jag har haft svårt att få med mig Wille i svängarna.Men nu inbillar jag mig faktiskt att det går bättre sen jag började med klossträningen. Om det nu bara är inbillning så gör det ingenting för det funkar!

   

Presentation

Leeloo

 

Leia

 

Wilson

 

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar jag rekommenderar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Fråga mig

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards